GraafschapRSS

Superboer veur altied, onze club pakt niemand af

‘Zal mij met groot respect inzetten voor Ajax’

Francesco Farioli heeft zin in zijn nieuwe baan bij Ajax. Hij is onder de indruk van de geschiedenis van de club en hoopt op korte termijn een keertje te kunnen sparren met Louis van Gaal.

“Het is een kwestie van dagen en we staan ​​op het veld, nu moeten we onze batterijen opladen en klaar zijn om te beginnen aan dit nieuwe en stimulerende avontuur”, vertelt Farioli in een interview met Tuttosport. “Ajax is geschiedenis, traditie, een idee van voetbal en een model.”

De 35-jarige Italiaan is onder de indruk van de historie van de Amsterdammers. “Het is één van de weinige clubs met zo’n sterke identiteit, het geeft mij een kick om aan dit avontuur te willen beginnen. Het is voetbal dat komt van Johan Cruijff, dat is de basis van alles. Die historie en traditie zijn fundamenteel. Zij mogen geen last zijn, maar een stimulans en verantwoordelijkheid. Het is een voorbeeld.”

Farioli weet dat hem een grote uitdaging wacht bij Ajax na de vijfde plaats van het afgelopen seizoen. “We moeten weer gaan rennen en dit met kracht en energie doen, want meerdere uitdagingen wachten op ons. Op 25 juli spelen we in de voorrondes van de Europa League en in het weekend van 10 augustus begint de competitie. Als je aan een nieuw avontuur begint zijn er zoveel dingen die moeten gebeuren, dat je nauwelijks tijd hebt om er bij stil te staan”, stelt de jonge oefenmeester, die spreekt van ‘de wil en het verlangen om weer de juiste richting op te gaan’ met de club.

Dat hij de eerste buitenlandse Ajax-trainer in 27 jaar is, beseft Farioli zich terdege. “Dat is duidelijk een extra verantwoordelijkheid. De geschiedenis van Nederland als voetballand, en Ajax in het bijzonder, is helder. Ik noemde Cruijff, maar je mag Louis van Gaal niet vergeten. Hij is een even belangrijke referentie van het verleden en heden van Ajax. Hij is eveneens een iconisch figuur, die ik snel hoop te ontmoeten. Hij is zo’n mentor van wie je veel kunt leren en van wie je kunt ervaren waar dit team werkelijk voor staat.”

Van Gaal heeft al toegezegd tijd te maken voor Farioli. “Ik heb er vertrouwen in dat ik in de eerste dagen een goed gesprek met hem zal hebben en zal begrijpen welke stappen er gezet moeten worden. Het feit dat ik de eerste Italiaan en één van de weinig buitenlanders ben om zo’n belangrijk team te coachen is een extra verantwoordelijkheid, waardoor ik mij met grote nederigheid en respect zal inzetten.”

“Aan de andere kant is er het verlangen en de ambitie om een kleine bijdrage te leveren, voor frisse ideeën te zorgen en vooruitgang te blijven boeken in de voortdurende evolutie van het voetbal. We zullen profiteren van de duizend prikkels die we ontvangen van de uitdagingen die wachten. Blijf verbonden aan het DNA van de club, met het oog op de toekomst gericht”, aldus Farioli.

Het bericht ‘Zal mij met groot respect inzetten voor Ajax’ verscheen eerst op Voetbalvisie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *