GraafschapRSS

Superboer veur altied, onze club pakt niemand af

‘Ajax zet in op ‘cut price deal’

Volgens het Engelse medium ‘The Telegraph’ overweegt Ajax serieus om werk te maken van de komst van Wout Weghorst. Ze zouden een ‘cut price deal’ willen sluiten met zijn huidige club Burnley.

Ajax verwacht afscheid te nemen van spits van Chuba Akpom en ziet daarom in de 31-jarige Weghorst de ideale concurrent voor Brian Brobbey. De 31-jarige Oranje-international, die afgelopen zondag de winnende maakte in het EK-duel tegen Polen, beschikt bij Burnley over een aflopend contract. Daarnaast komt de Engelse club komend seizoen uit in het Championship en Weghorst heeft meermaals uitgesproken niet te willen spelen in die competitie. Om deze redenen hoopt Ajax de spits voor een lagere transfersom op te kunnen pikken bij de Engelse club.

Het is echter allerminst zeker dat Burnley Weghorst, die afgelopen seizoen verhuurd werd aan het Duitse Hoffenheim, daadwerkelijk wil verkopen. The Telegraph schrijft dat Vincent Kompany vorig seizoen geen plek had voor de Oranje-spits, waarna hij werd verhuurd. De Belgische oefenmeester is inmiddels echter vertrokken naar Bayern München, waardoor The Clarets op zoek moeten naar een nieuwe trainer. Het is vervolgens aan de nieuwe trainer om te besloten wat hij met Weghorst wil doen: houden of verkopen.

Het bericht ‘Ajax zet in op ‘cut price deal’ verscheen eerst op Voetbalvisie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *