GraafschapRSS

Superboer veur altied, onze club pakt niemand af

‘Drie middenvelders mogelijk weg bij Ajax’

Om ruimte te maken in het salarisbudget voor de komst van Pablo Rosario zou Ajax bereid zijn om afscheid te nemen van een aantal spelers. Zo zouden o.a Tahirovic, Henderson en Mannsverk mogelijk verkocht kunnen worden door de Amsterdammers.

Hier maakt het medium ‘Voetbal International melding van. Financieel is het geen abc’tje. Rosario heeft nog een tweejarig contract in Nice en dus is er bij de Fransen geen noodzaak om hem nu te verkopen. Toch is Ajax van plan om een poging te wagen. Want hoewel de Amsterdammers nu nog stevig in de middenvelders zitten, zal daar deze zomer wel het nodige in gaan schuiven. Jordan Henderson denkt na over een vertrek en een transfer van controleurs Benjamin Tahirovic en Sivert Mannsverk is niet onbespreekbaar. Net zoals er achterin nog wel wat spelers mogelijk afscheid nemen, zoals Anton Gaaei en Jakov Medic.

Ajax ziet Rosario als interessante bouwsteen in het project van Farioli. De middenvelder annex verdediger biedt een oplossing voor meerdere posities. Rosario kent de club, hij speelde er van 2010 tot 2014 in de jeugd. Sindsdien heeft hij met 138 wedstrijden voor PSV en 113 duels voor Nice flink wat ervaring opgedaan. Zelf lijkt Rosario ook wel oren te hebben naar een hereniging met Farioli en dus een terugkeer bij de club, waar hij tien jaar geleden gedwongen moest vertrekken. Ditmaal zit er in ieder geval een trainer die hem door en door kent en vertrouwt.

Het bericht ‘Drie middenvelders mogelijk weg bij Ajax’ verscheen eerst op Voetbalvisie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *