GraafschapRSS

Superboer veur altied, onze club pakt niemand af

‘Hard bericht voor technische staf van Ajax’

Het ziet ernaar uit dat Ajax de komende jaren nog flink moet gaan boeten vanwege het gedane wanbeleid. Er zijn financieel al de nodige maatregelen genomen, maar de kans is groot dat dit nog voor langere tijd voelbaar zal zijn.

Het Algemeen Dagblad schrijft vrijdag: “Ajax gaat de transferzomer in met een bijna lege portemonnee. De voetbalbegroting voor volgend seizoen krimpt na twee slechte transferzomers en de daaropvolgende malaise met 20 miljoen. Daarom is het motto deze transferperiode: eerst veel spelers verkopen, dan pas enkele kopen.” Een aantal potentiële slachtoffers staat echter niet te springen om mee te werken.

Spelers als Wout Weghorst en Daniele Rugani staan op het wensenlijstje van Ajax, maar doorpakken is momenteel niet mogelijk. “De verliezen die de uitverkoop oplevert, zullen ten koste gaan van het eigen vermogen van Ajax, op dit moment ruim 250 miljoen euro. Daling van het eigen vermogen – een boekhoudkundig begrip voor de bezittingen minus de schulden – is incidenteel mogelijk, maar is op de lange termijn niet vol te houden”, benadrukt het AD.

Om die reden zal de pijn voorlopig voelbaar zijn in Amsterdam. “Om het eigen vermogen niet verder aan te tasten zal Ajax ook in seizoen 2025-2026 waarschijnlijk met een lagere begroting werken, zelfs als het dan meedoet aan de Champions League. (…) Hoe Ajax het komende seizoen presteert is vanzelfsprekend afhankelijk van de kwaliteit van de selectie. Het is aan Kroes om met minimale middelen een zo sterk mogelijke spelersgroep te formeren.”

Het bericht ‘Hard bericht voor technische staf van Ajax’ verscheen eerst op Voetbalvisie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *