GraafschapRSS

Superboer veur altied, onze club pakt niemand af

‘Oranje-collega zette Wieffer aan tot keuze’

Mats Wieffer speelt de komende jaren in de Premier League voor Brighton. Vanochtend zette hij zijn krabbel onder een contract voor vijf seizoenen.

De van Feyenoord overgekomen speler deed zelf goed vooronderzoek en besloot Bart Verbruggen aan te spreken, die hij kent van het Nederlands Elftal. Wieffer laat op de site van Brighton het volgende weten. “Bart zei dat je je hier als speler echt kunt ontwikkelen en dat zie je ook aan de transfers die de club al heeft gemaakt, net als Minteh”, vertelt Wieffer. “Het was altijd een droom om in de Premier League te spelen, omdat dit het hoogste niveau is. Vorig seizoen speelde ik Champions League, maar in de Premier League moet je elke week op dat hoge niveau zijn. Dat wordt voor mij de grootste uitdaging.”

Wieffer zegt dat zijn beste positie nummer zes is. “Ik kan ook box-to-box spelen, maar ik speel het liefst op zes, om mee te doen aan de opbouw, om veel ballen naar voren te spelen”, voegde hij eraan toe. “Ik hou ook erg van one-touch-spel en als je met een zogeheten zes speelt, moet je natuurlijk veel duels winnen. Dat zijn mijn kwaliteiten en soms scoor ik ook, misschien in spelhervattingen.”

Het bericht ‘Oranje-collega zette Wieffer aan tot keuze’ verscheen eerst op Voetbalvisie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *