GraafschapRSS

Superboer veur altied, onze club pakt niemand af

‘Ajax geeft duidelijk signaal af aan andere clubs’

Ajax wil Dies Janse dit seizoen een serieuze kans geven in de hoofdmacht. Dit stelt Voetbal International. Er is veel belangstelling voor de talentvolle verdediger van de Amsterdammers.

Onder Francesco Farioli hopen de Amsterdammers de problemen van de voorbije twee seizoenen achter zich te laten en langzaam omhoog te kijken. Technisch directeur Alex Kroes neemt de selectie daarvoor flink onder handen, waarbij hij onder meer naar de achterhoede kijkt.

Waar Josip Sutalo mag vertrekken, kreeg Janse in het eerste oefenduel met PEC Zwolle (0-1 nederlaag) de kans in het basisteam. Het heeft voor een belangrijk gedeelte te maken met de basiskrachten die nog ontbreken, maar het laat ook het vertrouwen van Ajax in Janse zien.

Het achttienjarige talent moet op termijn een basisplaats zien te bemachtigen en Ajax hoopt dat hij daarvoor snel grote stappen kan zetten. “Zijn fysieke voorwaarden in combinatie met zijn voetballende vermogen maken hem een interessante speler voor clubs met een aanvallende filosofie”, stelt het medium.

“Zo meldde Bayer Leverkusen zich in januari in Amsterdam voor Janse, maar de boodschap van Ajax was en is duidelijk: niet te koop. Ajax ziet veel potentie in de verdediger en dat vertaalt zich deze voorbereiding ook in kansen in de hoofdmacht.” Farioli sprak zich eerder ook al enthousiast uit over Janse.

Het bericht ‘Ajax geeft duidelijk signaal af aan andere clubs’ verscheen eerst op Voetbalnotering.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *